• Посилання скопійовано

Уряд змінить порядок виплати субсидій для боржників

Неплатників планують переводити на безготівкову форму терміном на один рік

Уряд змінить порядок виплати субсидій для боржників

Кабінет Міністрів планує змінити порядок нарахування субсидій для громадян, які отримали субсидії грошима, але не розрахувалися за житлово-комунальні послуги. Про це на брифінгу сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

Рева нагадав, що зараз субсидія не може бути призначена на наступний опалювальний сезон, якщо до травня утворюється заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг на суму 340 грн.

«Після того, як людина сплатить цей борг, їй може бути призначена субсидія. Але я думаю, що ми внесемо зміни в постанову, і той, хто допускав прострочення по оплаті, маючи на руках гроші, які виплатили, вони будуть протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі. А потім, якщо все буде нормально, вони зможуть знову перейти на готівковий варіант», – сказав він.

За його словами, це буде інструментарій для контролю того, щоб виплати субсидій в першу чергу йшли на оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у лютому 2019 року отримували 3735,1 тис. домогосподарств.

Як повідомлялось раніше, Кабінет міністрів у березні 2019 року направив на виплату субсидій у грошовій формі 5,7 млрд грн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»