• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ з соцполітики «за» перегляд прожиткового мінімуму через зростання цін

Комітет з соцполітики рекомендував ВРУ прийняти за основу законопроекти №7120 і №7121, які дозволяють переглядати розмір прожиткового мінімуму через зростання споживчих цін і тарифів

Комітет ВРУ з соцполітики «за» перегляд прожиткового мінімуму через зростання цін

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення повідомляє, що 29 травня 2019 року на засіданні членами Комітету підтримано законопроекти народного депутата України Папієва М.М., якими пропонується внесення змін до статей 4 і 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» (реєстр. №7120 і №7121).

Положення цих проектів, на думку автора, спрямовані на створення умов для забезпечення більш ефективної реалізації механізму підвищення грошових доходів населення задля підтримання їх купівельної спроможності в умовах постійного зростання цін і тарифів на споживчі товари та послуги.

Члени Комітету відмітили, що законопроекти мають соціально важливе значення щодо визначення єдиного базового стандарту – прожиткового мінімуму, а також розрахунку його реальної вартісної величини з метою забезпечення не лише нормального функціонування організму людини і збереження її здоров’я, а й задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

Джерело: Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»