• Посилання скопійовано

В Україні запустили пілотний проект е-малятко

Українці зможуть отримати 10 базових послуг від держави, пов’язаних із народженням дитини

В Україні запустили пілотний проект е-малятко

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про запровадження в Україні пілотного проекту е-малятко щодо спрощення отримання послуг при народженні дитини. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко у ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Глава Мінюсту зазначив, що дана послуга дасть можливість батькам отримати 10 базових послуг від держави, пов’язаних із народженням дитини.

«Уряд подав законопроект до парламенту і на рівні закону закріпив сервіс е-малятко… Технічна підготовка даного сервісу потребує певного часу, ми сьогодні приймаємо рішення уряду про запровадження пілотного проекту е-малятко, який дасть можливість… усі технічні рішення підготувати до 1 січня 2020 року, щоб перші новонароджені українські громадяни в січні 2020 року могли скористатися цим сервісом», – поінформував Петренко.

Глава Мін'юсту також додав, що послугу можна буде отримати або в електронному форматі, або в будь-якому із 700 центрів надання адмінпослуг по всій території України.

За словами міністра, проект е-малятко спростить отримання послуг щодо:

  • державної реєстрації народження дитини;
  • реєстрації місця проживання малюка;
  • внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів;
  • реєстрації у державному реєстрі платників податків;
  • призначення державної допомоги при народженні дитини;
  • видачі посвідчення батькам багатодітних сімей;
  • призначення допомоги дітям, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України схвалив зміни до законодавчих актів для створення сприятливих умов для отримання послуг, пов'язаних із народженням дитини.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»