• Посилання скопійовано

Уряд змінив ряд постанов щодо оформлення паспортів

Зміни внесли для встановлення МВС уніфікованих вимог до відцифрованого образу обличчя

Уряд змінив ряд постанов щодо оформлення паспортів

Кабінет міністрів України схвалив внесення змін до деяких постанов уряду з питань оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи. Відповідне рішення Кабмін прийняв у ході засідання у середу, 17 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, проектом акта передбачається внести зміни до деяких постанов Кабінету міністрів, якими затверджено Порядки оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.

Зокрема, йдеться про виключення вимог, що предявляються до фотовідбитків для паспорта, установлених ДСТУ 1303-94, з метою подальшого встановлення МВС уніфікованих вимог до відцифрованого образу обличчя особи, що вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру та сторінки даних документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.

Нагадаємо, вартість оформлення біометричних паспортів та паспортів у вигляді ID-картки підвищується з 1 липня 2019 року.

Як писалось раніше, за даними Державної міграційної служби України, станом на червень 2019 року в Україні вже оформлено понад 3,2 млн паспортів нового зразка у вигляді ID-картки.

Додамо, НБУ спростить доступ до банківських послуг за паспортом у вигляді ID-карти.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»