• Посилання скопійовано

Кабмін встановив граничний розмір абонплати за комунальні послуги у багатоповерхівках

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 21 серпня. При цьому було визначено, що граничний розмір абонплати не залежить від кількості комунальних послуг, що надаються виконавцем абонентові

Кабмін встановив граничний розмір абонплати за комунальні послуги у багатоповерхівках

Кабінет Міністрів України встановив граничний розмір абонплати за комунальні послуги у багатоповерхівках. Відповідне рішення уряд прийняв у ході засідання у середу, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Кабмін схвалив проект постанови «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами».

Так, передбачається визначити граничний розмір плати за абонентське обслуговування, що може нараховуватися виконавцем споживачеві відповідної компослуги, яка надається у багатоповерхівці за індивідуальним договором.

Також визначається, що граничний розмір абонплати не залежить від кількості комунальних послуг, що надаються виконавцем абонентові.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва вирішив не припиняти дію постанови Кабінету міністрів України, якою вводяться обмеження на максимальний розмір тарифів на тепло.

Як писалось раніше, наприкінці червня уряд встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років. Зокрема, з постачання теплової енергії в разі оснащення приладами обліку – 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); при відсутності приладів обліку – 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням ПДВ).

Додамо також, Кабінет міністрів України розширив перелік банків, через які громадяни можуть отримувати монетізованную субсидію на оплату ЖК послуг.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»