• Посилання скопійовано

Коли завершиться інвентаризація земель в Україні?

Держгеокадастр хоче завершити інвентаризацію земель до набрання чинності закону про ринок землі

Коли завершиться інвентаризація земель в Україні?

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру планує завершити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення до набрання чинності закону про ринок землі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час наради за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука заявив заступник голови Госгеокадастра Олександр Краснолуцький.

«Ми практично завершуємо інвентаризацію сільськогосподарських земель. Залишився державний заповідний фонд, землі лісогосподарського призначення... Я думаю, що до набрання чинності закону про ринок землі ми закінчимо», – сказав він.

На питання прем'єра, можна завершити процес інвентаризації швидше, Краснолуцький відповів, що для цього потрібно додаткове фінансування, і тоді процес можна завершити до 1 серпня 2020 року.

«Нам потрібно фінансування, і тоді ми будемо прискореними темпами це робити. Я думаю, що завершимо це до 1 серпня», – сказав він.

Краснолуцький зазначив, що до 2013 року Державний земельний кадастр вівся на паперових носіях, а вже після цієї дати – у електронному вигляді. На сьогодні створена публічна кадастрова карта. Зараз в кадастр внесена інформація про 20,6 мільйона земельних ділянок, а також межі більшості адміністративно-територіальних одиниць.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів подав у Верховну Раду законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Згідно з пояснювальною запискою до документа, з 1 жовтня 2020 року пропонується скасувати заборону на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності.

***

Читайте також: Ринок землі відкриється в жовтні 2020 року – Гончарук

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»