• Посилання скопійовано

Інтернетом буде покрита вся територія України: підписано меморандум

Кабмін підписав меморандум про покриття всієї території України інтернетом

Інтернетом буде покрита вся територія України: підписано меморандум

Кабінет міністрів України підписав меморандум з найбільшими операторами мобільного зв'язку про покриття інтернетом всій території України. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Підписання меморандуму відбулося 29 жовтня в ході інвестиційного форуму в Маріуполі. Документ підписали прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та представники українських мобільних операторів «Інтертелеком», «lifecell», «Vodafone» і «Київстар».

«Я вірю, що з цього документа почнеться тотальна цифровізація всієї країни. У кожному куточку нашої країни має бути якісний зв'язок та інтернет. І ми зробимо для цього все необхідне», – сказав Гончарук.

Прем'єр зазначив, що згідно з меморандумом, оператори отримають конкурнетные умови для створення якісного інтернету.

«Як результат – у компаній будуть нові можливості для інвестицій і розширення набору послуг. А в українців - якісний зв'язок у селах і на дорогах. Уряд зі свого боку готова надати максимальну підтримку в цьому процесі для мобільних операторів», – повідомив Гончарук.

Нагадаємо, що в Україні близько 700 шкіл не підключені до інтернету. За словами міністра освіти України Ганни Новосад, близько 9 тисяч шкіл в цілому по Україні мали доступ до інтернету менше 30 мегабіт.

Також повідомлялося, що в Україні планують створення електронної бібліотеки. Для забезпечення наявності уряд розглядає варіант електронних книг, щоб створити «мінімальний бар'єр» для доступу до літератури.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»