• Посилання скопійовано

Рішення про скасування граничних тарифів не вплине на вартість комуналки, – Гончарук

За словами Гончарука, постанова Гройсмана була незаконною

Рішення про скасування граничних тарифів не вплине на вартість комуналки, – Гончарук

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що рішення Кабінету міністрів скасувати обмеження тарифів на опалення і гарячу воду ніяк не вплинуть на тарифи. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, постанову було незаконним.

«Це ніяк не вплине на тарифи. Навіть якщо б ми не скасували рішення, це не вплинуло б на тарифи, оскільки воно було незаконним. Його окремі представники місцевого самоврядування не збиралися виконувати і планували оскаржити в суді. Чисто фізично пройти опалювальний сезон без доведення своїх підприємств до банкрутства було неможливим...», – заявив прем'єр.

Також він додав, що в уряді роблять все для того, щоб ціна на енергоносії стала менше.

«Ми зараз робимо все в уряді, щоб ціни на енергоносії були менше, ніж минулої зими. Це дає нам можливість з оптимізмом дивитися на деякі тарифи. Зараз у нас змінився склад регулятора. НКРЭКУ разом з органами місцевого самоврядування будуть ці тарифи визначати. Ми в уряді будемо робити все, щоб місцеві влади при визначенні тарифів враховували, що їх підвищувати не можна», – зазначив Гончарук.

Нагадаємо, 15 листопада Кабінет міністрів України на засіданні визнав такою, що втратила силу постанова від 26.06.2019 р. №560, яким встановлювалися граничні тарифи на опалення та гаряче водопостачання.

Крім того, 26 червня Кабінет міністрів України встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»