• Посилання скопійовано

Уряд спростив процедуру перетину лінії розмежування та порядок переміщення товарів громадянами

20 листопада Уряд ухвалив рішення щодо спрощення перетину лінії розмежування для підлітків, які змушені проживати на окупованій території Донецької та Луганської областей

Уряд спростив процедуру перетину лінії розмежування та порядок переміщення товарів громадянами

20 листопада у Всесвітній день дитини Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить спростити перетин лінії розмежування для підлітків, які змушені проживати на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Рішення Уряду передбачає:

  • спрощення процедури перетину лінії розмежування особами, які не досягли 16-річного віку, на підставі свідоцтва про народження;
  • спрощення процедури переміщення товарів через лінію розмежування фізичними особами;
  • внесення змін до довідки про подання документів для подальшого оформлення і отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, тимчасового посвідчення громадянина України, що засвідчує зазначені факти та є обставиною, яка враховується під час переміщення осіб через лінію розмежування.

Процес реінтеграції тимчасово окупованих територій – довгий, складний, можливо навіть суперечливий. Але в його центрі – проста людина та готовність держави до захисту її інтересів.

Крім того, таке визначення як «ручна поклажа» виключено. Цей здавалося б, незначний нюанс знівелює корупційні ризики, зменшить черги та загалом спростить життя пересічних українців, що змушені жити на тимчасово окупованій території. Нові правила почнуть діяти наприкінці листопада 2019 року.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»