• Посилання скопійовано

Два рахунки за газ: що зміниться для українців з січня 2020-го

З січня українцям надсилатимуть окремий рахунок з вартістю доставки газу газорозподільними компаніями

Два рахунки за газ: що зміниться для українців з січня 2020-го

З початку 2020-го споживачі газу отримають окремі рахунки: один за газ, другий – за послугу з його доставки, повідомила Регіональна газова компанія бізнесмена Дмитра Фірташа. До її складу входять близько 20 облгазів.

Вартість доставки газу розраховується для кожного клієнта. Розмір залежить від обсягів споживання.

«За основу береться обсяг споживання газу упродовж «газового року». Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно протягом року», – пояснили в компанії.

Так, домогосподарства з плитою та колонкою, які споживають 170 куб. газу на рік, або 14-15 куб. на місяць, щомісяця за доставку платитимуть не більше 16 грн.

Найбільші рахунки отримають у Миколаєві, Чернівцях та Івано-Франківську – від 15,4 грн до 14,1 грн. Найменші суми будуть у Харкові, Кривому Розі, Дніпрі – 4,2-7,8 грн.

За доставку можна платити раз у квартал, півроку чи рік. Тобто можна зменшити витрати на комісію при перерахунку грошей.

До 30 грудня споживачі можуть обрати, за якою ціною купувати газ протягом опалювального періоду. Квартальна ціна без податків становить 5500 грн за тис. куб. м. Встановлюється автоматично до кінця опалювального сезону і не змінюється. Щомісячна ціна у січні 2020 року теж становитиме 5500 грн за тис. куб. Водночас з наступних місяців ціна на газ може або зрости, або подешевшати.

Джерело: Gazeta.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»