• Посилання скопійовано

З 2020 року Мінсоцполітики змінило механізм фінансування соцвиплат

З 1 січня 2020 року Мінсоцполітики отримало від Міністерства фінансів контроль за частиною виплат населенню і перетворило їх із субвенцій на бюджетні програми

З 2020 року Мінсоцполітики змінило механізм фінансування соцвиплат

«Мова іде про допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, одиноким матерям та ін., а також виплату пільг і житлових субсидій на ЖКП та придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу у грошовій формі», – заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час робочої поїздки у Полтавську область.

За словами заступника Міністра, відповідні зміни дозволять:

  • скоротити шлях проходження коштів з державного бюджету до одержувачів соціальних допомог, пільг та субсидій;
  • вчасно реагувати на потреби населення;
  • спростити процедури адміністрування цих видатків (наприклад, при перерозподілі видатків між регіонами (у зв’язку з переміщенням сімей/осіб тощо) не потрібно буде приймати рішення Уряду щодо перерозподілу коштів між регіонами, що раніше могло займати декілька місяців!

«Завдяки прийнятим рішенням, з 2020 року Мінсоцполітики зможе перерозподіляти відповідні видатки за 1-3 дні», – підкреслив Віталій Музиченко.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»