• Посилання скопійовано

«Зелений» тариф «удосконалили»

В Порядок повернули раніше усунуту вимогу встановлювати сонячні електростанції лише на дахах та фасадах капітальних споруд

«Зелений» тариф «удосконалили»

Постачальникам електроенергії за «зеленим» тарифом Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила зміни до Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу на електричну енергію для суб’єктів господарської діяльності, споживачів електричної енергії, у тому числі енергетичних кооперативів, та приватних домогосподарств, генеруючі установки яких виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.08.2019 р. №1817.

Зокрема, в Порядок повернули раніше усунуту під тиском громадськості вимогу встановлювати сонячних електростанцій лише на дахах та фасадах капітальних споруд – тепер до заяви про встановлення/перегляд «зеленого» тарифу на електроенергію слід додавати документи, які підтверджують, що споруди/будівлі, на дахах та/або фасадах яких вмонтований (встановлений) такий об’єкт електроенергетики, є капітальними (витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно тощо).

Уточнено, що про залишення заяви без розгляду через невідповідність її або доданих до неї документів вимогам цього Порядку НКРЕКП має письмово повідомити ліцензіата протягом 15 к.д. Якщо після залишення заяви без розгляду СГ повторно звернувся до НКРЕКП із заявою, так і не усунувши в ній зауваження, НКРЕКП має право прийняти рішення про відмову у встановленні «зеленого» тарифу. 

Постанова НКРЕКП від 14.01.2020 р. №158 чинна з 21.01.2020 р.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»