• Посилання скопійовано

Новонародженим пропонують відкривати «економічний паспорт»: законопроект

На такому особистому рахунку пропонують акумулювати кошти у розмірі 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України

Новонародженим пропонують відкривати «економічний паспорт»: законопроект

За даними Державної прикордонної служби України, з часу минулого перепису населення (2001 рік) з України поїхали і не повернулися 6,3 мільйона громадян. До них належать:

  • емігранти, які, можливо, ще повернуться;
  • українці, які отримали громадянство інших країн,
  • українці, які живуть за кордоном на інших правових підставах або нелегально.

Задля подолання негативних тенденцій відтоку українців закордон та формування цілеспрямованої державної політики щодо підвищення життєвого рівня населення та зменшення масштабів бідності в країні, виникла необхідність в пошуку шляхів підвищення рівня життя населення.

Це планується зробити шляхом створення «Фонду майбутнього». Саме з такою метою 16 січня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2754 «Про економічний паспорт українця».

Цей Закон визначатиме основні правові, економічні та організаційні засади функціонування «економічного паспорту українця» - особистого рахунку українців, народжених в Україні після 1 січня 2021 року та які проживуть на території України упродовж 18 років. На ньому будуть акумулюватися кошти у розмірі 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України. Виплачуватимуться вони порівно власникам рахунку після досягнення ними повноліття.

Така система вже давно діє в ОАЕ, де кожен араб отримує від держави свій відсоток від продажу нафти. Як показує їхня практика, таке рішення є дієвим і забезпечує гідний рівень життя громадянам.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»