• Посилання скопійовано

Отримувачі субсидій зможуть отримати додаткову виплату через карантин

Мінсоцполітики ініціює запровадження додаткових виплат для отримувачів субсидій

Отримувачі субсидій зможуть отримати додаткову виплату через карантин

«Уряд організовує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Ми зараз посилюємо цей напрям в умовах карантину», – наголосила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу 23 березня 2020 року.

Міністерство соціальної політики ініціюватиме на найближчому засіданні Уряду прийняття рішення про додаткову компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які отримують субсидії для оплати комунальних послуг, на період карантину.

«Ми це зробимо шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною та гарячою водою. Кожна сім’я, яка має субсидії, отримає додаткову компенсацію за ці витрати – у середньому близько 300 грн», – пояснила Марина Лазебна.

Міністр також повідомила, що Уряд планує спростити порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку із карантином, та стали на облік як безробітні. Уряд гарантує, що на час карантину штрафні санкції не будуть застосовуватися при утворенні заборгованості зі сплати житлово-комунальних послуг, – підкреслила Марина Лазебна.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»