• Посилання скопійовано

Увага! Уряд посилив карантинні заходи (оновлюється)

Заборона на перебування в громадських місцях без масок, а також осіб до 14 років без супроводу батьків; переміщення вулицями групами більше ніж двоє осіб; відвідування парків, скверів, зон відпочинку тощо. Ці та інші карантинні заходи прийняв Уряд 2 квітня

Увага! Уряд посилив карантинні заходи (оновлюється)

1 квітня ми розповідали, що для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити жорсткіші заходи безпеки на період карантину – до 24 квітня 2020 року. 

За інформацією Д. Шмигаля на його сторінці у Facebook, 2 квітня додаткові карантинні заходи було затверджено.  

"Коронавірусна інфекція продовжує поширюватися Україною. Єдиним способом розірвати ланцюг зараження та зберегти людські життя є посилення карантинних заходів. Тому Уряд затвердив список додаткових обмежень", - зазначив він.

***

Всі додаткові обов'язкові заходи дивіться у постанові від 02.04.2020 р. №255.

Завантажити у форматі Word її можна за посиланням.

Прем'єр-міністр анонсував такі додаткові заходи:

  • залишається працювати лише 21 пункт пропуску на держкордоні;
  • вводиться обов'язкова обсервація на 14 днів для всіх осіб, які будуть прибувати в Україну;
  • забороняється пересуватися вулицями групами більше ніж двоє осіб, крім випадку супроводу дітей;
  • Уряд закликає утриматися від шашликів і прогулянок у парках на найближчі 3-4 тижні.

Згідно з постановою КМУ №255 заборонено до 24 квітня 2020 р.:

  1. з 6 квітня 2020 р. перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно;
  2. з 6 квітня 2020 р. переміщення групою осіб у кількості більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років, батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до закону або повнолітніми родичами дитини;
  3. перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини;
  4. відвідування закладів освіти її здобувачами;
  5. відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;
  6. відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  7. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів тощо.

Крім того, даною постановою оновлено перелік дозволених видів госпдіяльності під час карантину  (про це тут), підкориговано правила перевезення пасажирів (більше тут), дозволено ФОПам (не всім!) не вести книги обліку під час карантину (деталі за посиланням).

Як зауважив Д. Швмигаль, послаблення карантинних заходів відбудеться за умови зниження захворюваності і відбуватиметься поступово.

"За нашими розрахунками за три тижні ті, хто вже зараз є хворими на COVID-19, мають одужати, а введені обмеження мають завадити хворобі поширюватися далі. За нашим планом, якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантинних заходів. На роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить нам вже з початку травня почати рестарт економіки", - запевнив глава КМУ.

Крім того, даною постановою оновлено перелік дозволених видів госпдіяльності під час карантину (про це тут), підкориговано правила перевезення пасажирів (більше тут), дозволено ФОПам (не всім!) не вести книги обліку під час карантину (деталі за посиланням).

***

Читайте також: 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»