• Посилання скопійовано

У МОЗ розроблять рекомендації з посилення адаптивного карантину в регіонах

За словами Степанова, органи місцевого самоврядування зможуть посилювати ті чи інші карантинні заходи

У МОЗ розроблять рекомендації з посилення адаптивного карантину в регіонах

В МОЗ розроблять рекомендації з посилення адаптивного карантину в окремих регіонах. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що органи місцевого самоврядування мають право посилювати ті чи інші заходи.

"Починаючи з 11 травня уряд зробив перше серйозне послаблення карантину, яке стосується практично всіх сфер нашого життя. Окрім того, згідно нашого законодавства органи місцевого самоврядування мають право посилювати ті чи інші заходи. Саме це і є адаптивний карантин", - повідомив він.

Степанов розповів, що МОЗ зараз розробляє алгоритм, заходи та критерії, заходи щодо рекомендацій саме посилення карантину.

"Думаю, що днями ми зможемо їх надати нашим регіонам", - заявив Степанов.

За його словами, в Україні вже запроваджені заходи адаптивного карантину.

"Наприклад, планові операції дозволені в регіонах, де навантаження на медичну систему у зв’язку з коронавірусом є не більше 50%", - додав він.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»