• Посилання скопійовано

УВАГА! Карантин в Україні продовжили до 22 червня (але з послабленнями)

Кабмін на засіданні 20 травня прийняв рішення продовжити карантин в Україні до 22 червня. Втім, деякі обмеження послабили

УВАГА! Карантин в Україні продовжили до 22 червня (але з послабленнями)

Уряд підтримав рішення щодо продовження карантину до 22 червня, але з пом'якшенням карантинних обмежень з 22 травня.  Це передбачено постановою КМУ від 20.05.2020 р. № 392.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на сьогоднішньому засіданні.

"Водночас ми подовжуємо карантин до 22 червня та переходимо до адаптивної моделі. Це дасть змогу регіональним комісіям ТЕБ і НС посилювати протиепідемічні обмеження на місцях у разі виявлення спалахів захворювання. Або послаблювати їх, якщо це не суперечить встановленим обмеженням на загальнонаціональному рівні, а епідемічна ситуація відповідає трьом визначеним критеріям", - йдеться на сторінці Д. Шмигаля у Facebook. 

Поки що текст постанови не оприлюднено. За словами Прем'єр-міністра, вона буде доопрацьована та опублікована завтра.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко раніше заявляв, що карантин буде тривати до 22 червня. Він порівняв епідситуацію в Україні та Польщі, зазначивши схожість сценаріїв поширення вірусу. Також він допустив, що карантин може бути відмінено передчасно у випадку стрімкого зниження захворювань.

 

Які карантинні обмеження скасовано?

По-перше, Уряд прийняв рішення про відновлення з 22 травня роботи міського та приміського транспорту, з 25 травня - метро (зокрема, в Києві). 

За інформацією Мінінфраструктури, регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, становить менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту. 

“Вже з цієї п’ятниці - регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні, а з 25 травня дозволяється перевезення пасажирів у метро. Але за обов’язкового дотримання всіх необхідних заходів безпеки: масочного режиму, температурного скринінгу, постійної дезінфекції тощо”, - відмітив очільник Міністерства.

З 1 червня відновлюються також залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні. Крім цього, з 1 червня почнуть здійснюватися міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Проте, якщо це перевезення до регіону, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50% від кількості місць для сидіння за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду.

Водночас з 15 червня дозволяється приймати і відправляти повітряні судна, що виконують регулярні пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

По-друге, як випливає з інфографіки, опублікованої Д. Шмигалем, з 22 травня дозволено:

  • проведення спортивних змагань до 50 осіб та без глядачів;
  • проведення релігійних заходів (не більше однієї особи на 10 м2);
  • роботу міського та приміського транспорту;
  • дільність готелів (без ресторанів);

З понеділка, 25 травня, буде дозволено:

  • роботу метрополітену. Якими будуть вимоги до проїзду - читайте тут;
  • відвідування дитячих садків. Щоправда, за словами В. Кличка, у Києві відкриття садків та шкіл буде можливим для відвідування не раніше, ніж через 10-14 днів після рішення уряду. Сьогодні головне – створити безпечні умови для дітей.

***

Читайте також:    

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»