• Посилання скопійовано

В яких областях може бути введено другий етап послаблень карантину?

Умовам для другого етапу пом'якшення карантину відповідають 13 областей

В яких областях може бути введено другий етап послаблень карантину?

В.о. генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін повідомив, що не всі області України відповідають умовам для переходу на другий етап пом'якшення карантину.

Про це він сказав у коментарі LB.ua.

"Ми подивилися за всіма тими показниками, які були запропоновані Кабміном, і є 13 областей, які на сьогодні можуть переходити або готові до переходу на другий етап. Серед них: Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська", - повідомив Кузін.

"Найближчим часом на сайті МОЗ і ЦОЗ буде опублікована загальна таблиця за всіма показниками, і вона буде щодня змінюватися для того, щоб усі мали можливість відстежувати, хто відповідає вимогам, а хто - ні. Наприклад, Чернівецька область, на жаль, поки що ні. Там у них дуже складна ситуація, хоч і доволі непогані охоплення за показниками тестування, але, на жаль, кількість реєстрованих і нових випадків велика. І Київ під ці параметри теж наразі не потрапляє", - сказав Кузін.

Наразі на сайті МОЗ така загальна таблиця відсутня, - ред.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні починається період так званого адаптивного карантину, коли області зможуть послаблювати карантин залежно від епідемічної ситуації. З цього дня будуть дозволені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом, також дозволяється робота готелів, проведення спортивних змагань без глядачів і богослужінь з парафіянами.

Пом'якшити карантин зможуть ті регіони, де за останні 7 днів на 100 тис. населення налічується в середньому менш ніж 12 нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР і ІФА тестів становить понад 12, а завантаженість ліжок у лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, становить менше за 50%.

***

Читайте такожУВАГА! Карантин в Україні продовжили до 22 червня (але з послабленнями)

Джерело: LB.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»