• Посилання скопійовано

Тестування залишиться серед критеріїв ослаблення карантину, – МОЗ

МОЗ не буде прибирати тестування з критеріїв ослаблення карантину

Тестування залишиться серед критеріїв ослаблення карантину, – МОЗ

«РБК-Україна» розповідає, що з критеріїв ослаблення карантину в Україні не будуть прибирати показник тестування. Зокрема, незважаючи на те, що не всі регіони задоволені наявністю такого критерію.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, показники захворюваності залежать від кількості проведених тестів. Він також зазначив, що протягом двох-трьох днів усі регіони можуть вийти на необхідні показники.

«Ми не хочемо прибирати показник тестування, тому що не буде тестувань – не буде захворюваності. Можна лавіювати цими показниками. Тому ми жорстко в Міністерстві охорони здоров'я стоїмо на цій позиції, що тестування має бути», – заявив Ляшко.

Він також зазначив, що регіонам, які не дотягують за показниками тестування методом ПЛР запропоновано тестування методом імуноферментного аналізу для груп ризику, наприклад, медичних працівників або правоохоронців.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»