• Посилання скопійовано

Хто з працівників старших за 60 років може виходити на роботу під час карантину? - нове роз'яснення від Степанова

Максим Степанов розповів, які категорії працівників старших за 60 років можуть виходити на роботу під час карантину

Хто з працівників старших за 60 років може виходити на роботу під час карантину? - нове роз'яснення від Степанова

Постанова уряду про адаптивний карантин передбачає, що особи від 60 років підлягають обов’язковій самоізоляції. Це категорія з групи ризику, і 70% летальних випадків внаслідок коронавірусної інфекції в Україні складають представники саме цієї групи. Втім, є перелік професій, представникам яких у віці 60+ дозволено виходити на роботу навіть під час карантину. 

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

“Всі протиепідемічні обмеження і заходи встановлені постановою уряду. Люди, які входять у групи ризику і підлягають самоізоляції – це, серед інших, і особи, старші 60 років. Це робиться заради здоров’я і життя цих людей. Втім, у документі є винятки. Певні категорії 60+ можуть не перебувати у самоізоляції і працювати, але з дотриманням правил, встановлених у країні. Це, зокрема, масковий режим, користування антисептиками тощо”, - пояснив Максим Степанов. 

За словами Міністра охорони здоров’я, понад 70% летальних випадків від COVID-19 в Україні припали на хворих, які входили в групи ризику, зокрема, осіб старше 60 років. Тому дотримання правил карантину є дуже важливим. 

Щодо винятків, які стосуються категорії 60+, то дозвіл на роботу під час карантину мають:

  • державні службовці і працівники державних органів та органів місцевого самоврядування, 
  • народні депутати України та депутати місцевих рад, 
  • судді,
  • військовослужбовці та працівники Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, 
  • особи, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:
  • провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, у сферах інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонній промисловості;
  • надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;
  • є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;
  • включені до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  • є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

В окремому своєму зверненні М. Степанов наголосив, що “відтепер особи старше 60 років, які є представниками спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу можуть брати участь  в організації та проведенні спортивних змагань". Про це читайте тут.

***

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: МОЗ України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»