• Посилання скопійовано

Київ та ще сім областей не готові послабити карантин

Київ та ще сім областей не проходять за показниками захворюваності до чергового пом’якшення карантину

Київ та ще сім областей не готові послабити карантин

Київ та ще п’ять областей не проходять за показниками захворюваності до чергового пом’якшення карантину. Донецька та Луганська область не проходить за кількістю тестувань на коронавірус.

Про це під час брифінгу заявив головний санітарний лікар Олег Ляшко, передає РБК-Україна.

Він нагадав, що відсьогодні ресторанам та кафе дозволяється приймати відвідувачів не тільки на літніх площадках, але й всередині приміщення.

"В той же час, по індикаторах у нас сьогодні не проходять по захворюваності - Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська область і Чернівці. І по тестуванню не проходить Донецьк, Луганськ майже проходить", - повідомив Ляшко.

За його словами, комісії ТЕБтаНС у зазначених регіонах мають заборонити ресторанам пом’якшувати обмеження, оскільки не були досягнуті відповідні епідемічні критерії.

"У разі, якщо ці заклади будуть відкриватись - це буде порушення постанови про введення адаптивного карантину на території України", - зазначив Ляшко.

Відсьогодні в Україні розпочався черговий етап ослаблення карантину, зокрема, дозволяється робота залів закладів громадського харчування з деякими обмеженнями.

Водночас повідомлялося, що столиця України не зможе пом’якшити карантин, оскільки протягом тижня фіксувалося різке збільшення хворих на COVID-19.

Нагадаємо, останні дві доби кількість хворих в Україні суттєво збільшилася, учора захворіли 588 осіб, сьогодні - 553.

 

Від редакції: Київ поки не відкриватиме ресторани і кафе та басейни. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

***

Читайте також: Зняття карантинних обмежень у червні: опубліковано постанову КМУ

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»