• Посилання скопійовано

Кабмін змінив порядок формування комунальних тарифів

Підприємства ТКЕ формуватимуть тарифи на підставі ціни газу за минулий опалювальний сезон

Кабмін змінив порядок формування комунальних тарифів

«РБК-Україна» розповідає, що Кабінет міністрів вніс зміни до порядку формування тарифів та теплову енергію та комунальні послуги. Зміни враховують умови функціонування ринків газу та електричної енергії.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 10 червня.

У ході засідання уряду зазначалося, що в умовах ринку вартість газу для підприємства теплокомуненерго змінюється щомісячно. Це створює складнощі для об'єктивного планування витрат на придбання енергоносіїв та включення до складу тарифів. Водночас витрати на енергоносії займають в структурі собівартості теплової енергії 80-85%. Тому будь-яка зміна призводить до невідповідності фактичних витрат запланованим.

Тому одна з ключових змін нового порядку надає підприємствам ТКЕ можливість при формуванні тарифів використовувати середню ціну природного газу за минулий опалювальний сезон. За цей рік це 4,048 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

За даними уряду, новий підхід не призведе до підвищення тарифів, оскільки сьогодні в тарифах більшості підприємства ТКЕ враховано ціну газу 6,235 грн за 1 тис. кубометрів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»