• Посилання скопійовано

Київ готовий до послаблення карантину: що дозволять?

В Києві передбачається ослаблення обмежень для кафе і ресторанів, культурних і розважальних закладів, готелів, проведення масових заходів

Київ готовий до послаблення карантину: що дозволять?

Станом на ранок 22 червня 2020 року епідситуація відповідає критеріям, що дозволяють перехід міста до наступного етапу карантину. Він передбачає послаблення обмежень для закладів громадського харчування, культурних та розважальних закладів, закладів, що надають послуги з розміщення, проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, тощо.

Рішення щодо послаблення карантинних заходів на території столиці буде прийнято на позачерговому засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) найближчим часом.

«Все ж, навіть в умовах пом’якшення карантину, необхідно пам’ятати про дотримання чітко регламентованих протиепідемічних заходів. Продовжувати користуватися засобами індивідуального захисту: масками, респіраторами, антисептиками. Не нехтувати фізичною дистанцією з іншими людьми. Це дозволить не допустити зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 на території Києва та захистити себе та оточуючих від небезпеки інфікування», – нагадує Олег Рубан, керівник Головного управління Держпродспоживслужби м. Києві.

Відповідно до діючих документів, регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається той, де наявна одна з ознак:

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, перевищує 50%;
  • середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 перевищує 11%;
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більше 10%.

Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»