• Посилання скопійовано

Подорожі під час карантину в Україні: рекомендації МОЗ

У Центрі громадського здоров’я назвали основні правила під час подорожей Україною

Подорожі під час карантину в Україні: рекомендації МОЗ

За повідомленням РБК-Україна, подорожі Україною збільшують ризик зараження коронавірусом. Аби мінімізувати можливість інфікування, необхідно дотримуватися низки правил.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я МОЗ.

Там нагадали, що в Україні наразі діє адаптивний карантин, і перше, що необхідно дізнатись при плануванні подорожей - які обмеження встановлені у тому чи іншому регіоні. Зокрема, в якому режимі працює транспорт, чи відкриті готелі та магазини тощо.

Оскільки наразі не відомо, який спосіб подорожей є найбільш безпечним, фахівці рекомендують дотримуватися наступних правил:

  • якомога частіше мити руки під проточною водою з милом не менше 20 секунд. За відсутності такої можливості - користуватися антисептиком;
  • розраховуватися безконтактними способами оплати;
  • уникати тісних контактів з людьми, дотримуватися дистанції не менше 1 метра. У автобусах чи поїздах використовувати маску;
  • перед подорожжю підготувати достатню кількість масок, їх слід змінювати кожні 2-3 години. В спекотну погоду це може відбуватися швидше;
  • дотримуватися вимог та рекомендацій перевізника;
  • надавати перевагу пересуванню приватним авто;
  • не вирушати у подорож при поганому самопочутті - температурі, нежиті, кашлі тощо.

"Також варто уникати подорожей людям, які у групі ризику: старші 60 років, ті, хто мають хронічні захворювання легень і серцево-судинної системи, цукровий діабет, ниркову недостатність, аутоімунні захворювання, імуносупресивні стани", - повідомили у ЦГЗ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про найбільш цікаві напрямки для відпочинку в Україні влітку цього року.

Також у Державному агентстві з розвитку туризму радять замість пляжів Одеси придивитися до місць відпочинку за містом.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»