• Посилання скопійовано

Міндовкілля виступає за обмеження обігу пластикових пакетів

Міндовкілля підтримує законопроект, направлений на обмеження пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг

Міндовкілля виступає за обмеження обігу пластикових пакетів

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський виступає за обмеження обігу пластикових пакетів. Про це він заявив під час брифінгу у Кабінеті Міністрів.

Зокрема, йдеться про законопроект №2051-1, який народні депутати схвалили у першому читанні.

«Цей законопроект направлений на обмеження пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг, – наголосив Роман Абрамовський. – На першому етапі забороняється безоплатне поширення пластикових пакетів. Не існує безкоштовних пакетів. Ми платимо за них у вартості середнього чеку в незалежності від того - беремо ми їх чи ні. Відтепер будемо платити лише за те, що використовуємо».

Також Міністр уточнив, що під заборону підпадає і поширення оксорозкладних пластикових пакетів. Адже їх домішки допомагають розпадатися пакету на мікропластик, що легко потрапляє в довкілля та воду, а це становить велику загрозу здоров’ю людини.

У разі прийняття, Закон вступить у дію з 1 січня 2021 року – від цього дня усі тонкі пластикові пакети товщиною до 50 мікрон буде заборонено поширювати. «Можна буде використовувати лише надлегкі пластикові пакети з товщиною стінки до 15 мікрон, – уточнив Роман Абрамовський. – Ці пакети використовуються для м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою».

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів зазначив, що пандемія COVID-19 внесла і свої корективи в поширення відходів масок та рукавичок. «Міністерство розробило постанову Кабінету Міністрів про запобігання поширенню цих відходів: масок, рукавичок, – розповів Міністр. – Але вивчивши міжнародний досвід, ми прийшли до висновку, що будь-які адміністративно-регулятивні дії не дадуть очікуваного результату».

Роман Абрамовський додав, що саме з цих причин нами будуть розроблені рекомендації для громадян щодо поводження такими відходами, які продукуються в домогосподарствах. Приміром, маски та рукавички потрібно скласти в пакет, міцно зав’язати та зі звичайними побутовими відходами покласти в баки-накопичувачі.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»