• Посилання скопійовано

Що буде зі школами та лікарнями в ліквідованих районах?

Територіальне розташування шкіл та медичних установ залишиться колишнім

Що буде зі школами та лікарнями в ліквідованих районах?

«РБК-Україна» розповідає, що радник міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря розповів, що у ліквідованих районах після прийняття законопроекту №3651 частина лікарень може залишитися у власності районів, а частина відійде громадам. Однак, територіальне розташування шкіл та медичних установ залишиться колишнім.

Про це йдеться в матеріалі «Нова карта країни: як ліквідація районів вплине на життя українців».

За його словами, усі школи автоматично перейдуть у власність громад.

«Якщо ж громада не в змозі утримувати школи і дитина не може здобувати освіту, то це погана громада, її потрібно реорганізувати», – сказав Лукеря.

Також він додав, що лікарні поступово переводитимуть з районного рівня в комунальну власність.

«Але лікарня – це тільки стіни, а самі послуги фінансуються через Національну службу здоров'я (НСЗУ)», – пояснив радник міністра.

Крім того, Лукеря зазначив, що керівництва відомств пенсійного фонду, судів, поліції та прокуратури будуть самі вирішувати, як організувати свою мережу під новий адміністративно-територіальний устрій, виходячи з навантаження і доступності.

Наразі очікується, що управління пенсійного фонду перенесуть в нові райцентри, але в межах району відкриються їх структурні підрозділи.

***

Читайте також: Нова карта країни: яких наслідків чекати через ліквідацію районів?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»