• Посилання скопійовано

В Україні планують ввести електронний Держреєстр географічних назв

Уряд схвалив законопроєкт, який забезпечує відкритість відомостей про назви географічних об’єктів, безкоштовний та вільний доступ до відомостей Державного реєстру географічних назв та визначає держателя та адміністратора Реєстру

В Україні планують ввести електронний Держреєстр географічних назв

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розповідає, що 9 вересня на черговому засіданні Уряд схвалив законопроект, який забезпечує відкритість відомостей про назви географічних об’єктів, безкоштовний та вільний доступ до відомостей Державного реєстру географічних назв та визначає держателя та адміністратора Реєстру.

Зокрема, документ врегульовує питання:

  • здійснення державного управління у сфері діяльності, пов’язаної із встановленням, унормуванням, обліком, реєстрацією, використанням та збереженням географічних назв;
  • створення та ведення Державного реєстру географічних назв в електронному вигляді, здійснення заходів з його програмного та технологічного забезпечення, захисту даних, ведення обліку і державної реєстрації географічних назв та доступу до відомостей Державного реєстру географічних назв відповідно до законодавства.

Довідково:

Географічні назви – власні назви географічних об'єктів, що застосовуються для їх розпізнавання та встановлення відмінності від інших об'єктів.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»