• Посилання скопійовано

Кабмін удосконалив інтегровану систему е-ідентифікації

Зокрема, позбавлено необхідності громадян додаткового підтвердження інформації про себе

Кабмін удосконалив інтегровану систему е-ідентифікації

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України повідомляє, що Кабінет Міністрів України сьогодні на засіданні Уряду прийняв постанову «Про внесення змін до Положення про ІСЕІ.

Прийняті зміни оптимізують функціонування ІСЕІ, а саме надають можливість впровадження автоматизованого обміну даними з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Єдиним державним демографічним реєстром, єдиною інформаційною системою Міністерства внутрішніх справ та Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. 

«Ця постанова – це перший крок до розширення спектру онлайн-послуг та позбавлення необхідності громадян додаткового підтвердження тієї чи іншої інформації про себе. Як наслідок – зручність і швидкість отримання послуг для громадян та надійний інструмент перевірки даних про клієнтів для бізнесу», – зазначив Віцепрем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Це дозволить:

  • суттєво розширити спектр онлайн-послуг;
  • позбавити громадян та суб'єктів господарювання необхідності документально підтверджувати інформацію про себе;
  • банкам, небанківським фінансовим установам, страховим компаніям, нотаріусам тощо отримати надійний інструмент для перевірки (у визначених законодавством випадках) даних про клієнтів, які особисто звертаються за отриманням їх послуг;
  • громадянам отримувати послуги зручно та швидко.

До ІСЕІ вже підключено понад 180 інформаційно-телекомунікаційних систем (ІТС), серед яких є не тільки портали державних та комунальних послуг, а і широкий спектр приватних компаній та фізичних осіб-підприємців (у страховій та банківській сферах, серед інтернет-провайдерів та в інших галузях, де надійна ідентифікація особи має вирішальне значення). 

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»