• Посилання скопійовано

В Україні жорсткого локдауна не буде, але карантин посилять, – Степанов

Степанов на засіданні Уряду буде просити про жорсткіші карантинні обмеження

В Україні жорсткого локдауна не буде, але карантин посилять, – Степанов

В Україні стрімко збільшується кількість хворих коронавірусом. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що на засіданні Уряду буде просити про жорсткіші карантинні обмеження.

Про це в ефірі "Свобода Слова" на ICTV заявив Максим Степанов. Кореспондує РБК-Україна.

За його словами, зараз в Україні зростає навантаження на медичну систему. У лікарнях перебуває 20 тисяч пацієнтів.

"Завтра на засіданні уряду будемо пропонувати жорсткіші обмеження в країні. Мова не йде про повний локдаун, бо країна просто не витримає повного локдауну. Перш за все це заборона масових заходів", - підкреслив Степанов.

МОЗ вимагатиме повністю скасувати заходи в "червоній зоні", а в "зеленій" дозволити до 50 осіб.

"Ми вважаємо, що треба повністю, стовідсотково, заборонити будь-які масові заходи понад 50 осіб в "зеленій зоні", понад 30 осіб в "жовтій", 20 у "помаранчевій" та повністю у "червоній зоні", якщо ми говоримо про адаптивний карантин", - заявив Степанов.

Раніше Степанов заявляв, що МОЗ виступатиме за перехід від адаптивного карантину (коли обмеження вводяться в залежності від епідемічної ситуації) до посиленого карантину по всій країні у разі, якщо буде заповнено понад 60% ліжок у лікарнях, які приймають хворих COVID-19. Станом на сьогодні цей показник - близько 56%.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський дав низку доручень у зв'язку зі зростанням захворюваності коронавірусом. Зокрема, в Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі.

РБК-Україна писало, що за добу в країні зафіксували 4420 нових випадків коронавірусу. Найбільше заражень зафіксували в Харківській, Сумській, Рівненській, Хмельницькій областях.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»