• Посилання скопійовано

Карантинні обмеження переглянуть тільки за 15 тис. хворих на COVID-19 за добу, - МОЗ

За словами Ляшка, МОЗ планує запровадити нові карантинні обмеження у разі виявлення 15 тис. нових випадків захворювання на COVID-19 за добу

Карантинні обмеження переглянуть тільки за 15 тис. хворих на COVID-19 за добу, - МОЗ

Можливість запровадження нових карантинних обмежень розглядатимуть у разі виявлення 15 тис. нових випадків захворювання на COVID-19 за добу, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Цифра є – 15 тис. хворих за добу. Після цього говоритимемо про наші плани на найближчий період. Водночас ми не говоримо, що вже завтра щось запроваджуватимемо. 15 тис. хворих за добу – це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я», – сказав він під час вебінару «Локдаун 2.0 для ритейлу: чи буде і хто витримає?» у вівторок.

Ляшко наголосив, що ця цифра (15 тис. хворих за добу – ІФ) актуальна за рівномірного розподілу хворих на території країни, водночас для окремих регіонів вона може бути нижчою.

«Ця цифра (для кожного регіону – ІФ) прорахована. Наразі ми її не публікуємо, оскільки чекаємо на 1 листопада, коли на місцях мають бути використані субвенції й підведений кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров'я мають змінитися», – пояснив заступник міністра.

За його словами, нині для хворих на коронавірус відведено близько 52 тис. ліжок, із них 17 тис. забезпечені кисневою підтримкою.

«У зв'язку зі зростанням кількості хворих і збільшенням кількості ліжок відсоток забезпеченості підведеним киснем на сьогодні становить 40%. Нам треба ще вдвічі наростити ці потужності, щоб підготувати систему охорони здоров'я до повноцінного реагування», – зазначив Ляшко.

В Україні станом на ранок вівторка зафіксовано 6677 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, у понеділок – 5426.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»