• Посилання скопійовано

Уряд впровадив нові умови надання соцпослуг багатодітним сім’ям

Зокрема, надано право подавати заяви та документи, у тому числі, для оформлення посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї через інтернет і поштою

Уряд впровадив нові умови надання соцпослуг багатодітним сім’ям

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що на засіданні Уряду внесено зміни до Порядку виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, що створить зручні умови до надання соціальних послуг багатодітним сім’ям.

Рішення дозволить:

  • надати можливість подавати заяви та документи, у тому числі, для оформлення посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї через інтернет і поштою, а також при особистому зверненні,
  • врегулювати питання подовження терміну дії посвідчення у разі навчання дитини за денною формою навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти,
  • зменшити адміністративне навантаження на громадян під час надання їм послуг у сфері соціального забезпечення, зокрема, скоротити кількість документів, що ними подаються.

Оптимізація виготовлення та видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї створить доступні умови для звернень громадян, які потребують соціального захисту, що є одним із завдань органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»