• Посилання скопійовано

Як в Україні можуть посилити карантин?

Посилення карантину не передбачає всеукраїнського локдауну за зразком весни цього року

Як в Україні можуть посилити карантин?

Посилення карантинних обмежень, про яке писало раніше РБК-Україна, не передбачає всеукраїнського локдауну за зразком весни цього року. Зокрема, громадський транспорт і далі буде працювати.

Про це виданню повідомило джерело в Офісі президента.

За словами співрозмовника, обмеження будуть вводитися залежно від ситуації в конкретному регіоні країни, як це відбувається і зараз. Ключовими параметрами є не приріст абсолютного числа нових випадків захворювання, а кількість важких випадків, рівень смертності та рівень завантаженості лікарняних ліжок.

Транспорт буде працювати й далі у звичному режимі, але окремі обмеження все ж можуть вводитися, наприклад, за кількістю рейсів або їх завантаженням. Те ж саме стосується магазинів - їх не будуть закривати, але потенційно можуть, наприклад, скоротити тривалість їх роботи, ввести обмеження у вихідні дні тощо.

Нагадаємо, сьогодні з'явилася інформація, що в Україні планують ввести так званий карантин вихідного дня. За словами джерела РБК-Україна, в країні можуть на вихідні закривати фудкорти і забороняти розважальні заходи.

Пізніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що питання введення в Україні карантину вихідного дня ще обговорюється, і додав, що карантин буде продовжено з 9 листопада.

***

Читайте також: З 9 листопада можуть значно посилити карантин

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»