• Посилання скопійовано

За відсутність маски на вулиці не будуть штрафувати, - міністр юстиції

За прийнятим законом фізосіб не штрафуватимуть за відсутність маски на вулиці

За відсутність маски на вулиці не будуть штрафувати, - міністр юстиції

З прийняттям нового закону про штрафи за порушення карантину в Україні за відсутність маски на вулиці не будуть штрафувати. Також штрафувати не будуть неповнолітніх.

Про це у своєму зверненні у Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська. Розповідає РБК-Україна.

За його словами, штрафи від 17 до 34 тисяч гривень за порушення будь-яких правил карантину були несправедливими, оскільки не всі порушники могли їх сплатити. Щоб врегулювати ці питання, 6 листопада Верховна рада встановила штрафи за носіння маски в громадських місцях і транспорті в розмірі від 170 до 255 гривень.

"При цьому застосування такого штрафу буде швидким: його накладатиме поліцейський, представник санітарно-епідеміологічної служби або органів місцевого самоврядування одразу ж на місці. Зауважу, що такі штрафи не будуть застосовуватися до неповнолітніх, а також за не носіння маски на вулиці", - додав Малюська.

Нагадаємо, згідно з цим законом, штрафувати будуть в тому числі за неправильне носіння маски, яка обов'язково має закривати ніс і рот.

Крім того, на цьому тижні Київ посилив контроль масочного режиму в метро.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»