• Посилання скопійовано

Уряд створив Національну соціальну сервісну службу

Створення та старт роботи Нацсоцслужби дозволить вже у найближчій перспективі зробити систему соціального захисту більш адресною та ефективною

Уряд створив Національну соціальну сервісну службу

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що рішенням Уряду створена Національна соціальна сервісна служба України. 

Головою Національної соціальної сервісної служби України Кабінет Міністрів  призначив Владислава Машкіна. 

За словами Міністра соціальної політики України Марини Лазебної, створення та старт роботи Нацсоцслужби дозволить вже у найближчій перспективі  зробити систему соціального захисту більш адресною та ефективною, забезпечити захист прав дітей та розвивати якісні сервіси для громадян, що потребують державної підтримки.

По-перше, сфера соціального захисту управлятиметься по-новому

У 2021 році передбачається утворення територіальних органів Нацсоцслужби на регіональному та субрегіональному рівнях.

Функціонування такої мережі дасть змогу встановити єдині стандарти соціальної підтримки і контролювати їх дотримання. Таким чином, незалежно від регіону, той чи інший вид соціальної допомоги чи соціальних послуг людині надаватиметься однаково повно і якісно.

Також це дозволить уникнути проблеми дублювання функцій на різних рівнях виконавчої влади.

По-друге, нова інституція сприятиме розвитку соціальних послуг, якісних сервісів, наближених до громадян.

Заплановано розширення можливостей для одержання соціальних послуг, поліпшення їх якості, створення та розвиток якісних соціальних сервісів для населення в громадах, за місцем проживання та вчасна  організація спеціалізованих соціальних послуг. Соціальні послуги мають стати максимально доступними для найменш захищених громадян – людей похилого віку, осіб з інвалідністю, людей та сімей, що опинилися  у складних життєвих обставинах.

Особлива увага буде приділятися, профілактиці складних життєвих обставин в житті сімей та окремих громадян, ранньому виявленню вразливих сімей

Національна соціальна сервісна служба України буде забезпечувати управління системою надання соціальних послуг та  організаційно, кадрово, методично забезпечувати їх розвиток, перш за все, на рівні місцевих громад, де у них відчувається найгостріша потреба.

Також вона контролюватиме, щоб найуразливіші громадяни одержували базові соціальні послуги безкоштовно, належної якості, у відповідності із затвердженими стандартами і вимогами.

Наразі завершуються всі необхідні процедури для старту та подальшої ефективної роботи.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»