• Посилання скопійовано

Президент збирає екстрену нараду через протести ФОП

Через конфлікт між ФОП та поліцією під Верховною Радою Президент збирає екстрену нараду для вирішення проблеми з РРО

Президент збирає екстрену нараду через протести ФОП

Конфлікт між ФОП та поліцією під Верховною Радою вимагає негайних і адекватних рішень. Президент збирає екстрену нараду з цього питання.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Для президента основними є дві речі. Перша - політики не повинні робити життя підприємців ще складніше, ніж воно вже є, тим більше під час коронакризи, коли люди втрачають. І друга - наша держава не повинна залишатися раєм для тіньовиків, це просто несправедливо", - зазначив Подоляк.

За його словами, платити податки і вести свою діяльність прозоро - частина нормального способу життя в цивілізованій державі. Тому потрібно знайти баланс між двома цими мотивами і виробити таке рішення, яке буде реалістичним і справедливим.

"Я розумію, що ідеальних систем не існує і тим не менш. Вчорашній конфлікт між ФОП та поліцією під Верховною радою вимагає негайних і адекватних рішень. В темі фіскалізації завжди потрібно відокремлювати факти від міфів. Від кого конкретно держава вимагає прозорості в роботі та застосування реєстраторів розрахункових операцій? Вважаємо, що неприйнятно в сьогоднішніх умовах для дійсно дрібного бізнесу, який не переживе збільшення витрат. Але, наскільки можна судити за заявами депутатів, і не йдеться про фіскалізацію для дрібної торгівлі на ринках або для тих, наприклад, хто надає побутові послуги" - додає радник голови ОП.

Проте переконаний Подоляк, потрібно детально розібратися в мотивах і проблеми тих, хто протестує, щоб рішення дійсно не ставили бізнес на межу закриття. Щоб врівноважити всі спірні позиції, президент і збирає екстрену нараду з цієї проблематики.

"Якщо ми говоримо конкретно про ризикові напрямки, де реалізується контрабанда або просто ховається весь оборот (ювелірка, побутова техніка, секонд-хенд, аптечні мережі), то несправедливо залишати ці напрямки в тіні. Це не якийсь дрібний бізнес, це серйозні гравці. Держава не має права залишати в тіні таку частину життя, коли більшість громадян, включаючи наших лікарів і військових, платять податки в повному обсязі. Це позиція глави Офісу президента Андрія Єрмака, який жорстко пропонує визначити ключові напрями і хто готовий нести конкретну відповідальність", - резюмує він.

Нагадаємо, 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав прийняті Верховною радою законопроекти №1053-1 і №1073 про застосування РРО в торгівлі, громадському харчуванні та сфері послуг для детінізації розрахунків.

З 1 січня 2021 року касові апарати повинні використовувати, в тому числі всі фізособи-підприємці, які працюють на 2-4 групах платників Єдиного податку.

***

Читайте також: Відтермінування РРО для ФОП не буде: Рада не підтримала законопроєкт №4313-д від Гетманцева!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»