• Посилання скопійовано

Отримувачів субсидій в Україні перевірятимуть по-новому

За словами заступника міністра соцполітики, для громадян абсолютно нічого не зміниться, змінюється лише алгоритм перевірки інформації

Отримувачів субсидій в Україні перевірятимуть по-новому

З нового року в Україні набуде чинності нова процедура перевірки отримувачів субсидій на сплату комунальних послуг.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, для громадян абсолютно нічого не зміниться, змінюється лише алгоритм проведення перевірки інформації.

«На сьогодні при зверненні частину інформації надає громадянин, заповнюючи заяву і декларацію, а частину орган соцзахисту вже отримує безпосередньо самостійно в порядку обміну даними з фіскальною службою, з Пенсійним фондом, фондом соцстрахування і так далі. Вже після того, як призначено субсидію, Міністерство фінансів, яке відповідальне в державі за проведення верифікації, проводить перевірку через усі існуючі бази даних. З початку наступного року процедура змінюється. Паралельно з органами соціального захисту населення здійснюватиметься перевірка з іншими реєстрами через Міністерство фінансів», – зазначив заступник міністра.

За його словами, тепер дані про недостовірну надану інформацію від громадян будуть надходити в органи соцзахисту не на етапі отримання субсидії, а перед її призначенням. Це дасть можливість не допустити неправомірних виплат.

Музиченко додав, що нова процедура не вплине на терміни розгляду документів на отримання субсидій. Він нагадав, що субсидія призначається в десятиденний термін з моменту надходження всіх необхідних документів, а в індивідуальних випадках – до 30 днів.

Джерело: Україна 24

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»