• Посилання скопійовано

Мінцифри разом із оператором запустили «пілот» мобільного зв’язку на залізниці

Міністерство цифрової трансформації та оператор «Vodafone» запустили пілотний проєкт покриття мобільним зв’язком ділянки від «Борисполя» до Києва

Мінцифри разом із оператором запустили «пілот» мобільного зв’язку на залізниці

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що мобільний оператор «Vodafone Україна» запустив пілотний проект покриття залізничної мережі від міжнародного аеропорту «Бориспіль» до Києва і прорахував кейс із запуску повноцінного покриття всієї залізниці.

«У нас було проведено пілот спільно з Мінцифри і регулятором (Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, НКРЗІ - ІФ), ми обговорювали проект щодо залізниці. Ми покрили ділянку від Борисполя, щоб подивитися, як це працює за пілотом. Порахували кейс, скільки приблизно коштуватиме за кілометр залізниці, якщо це будуть усі три оператори, два або один. Ясна річ, тут питання навіть не в тому, цікавий він із точки зору бізнесу чи ні. Він суто збитковий і потребує великих інвестицій», – зазначила генеральний директор компанії «Vodafone Україна» Ольга Устинова під час брифінгу в Києві у вівторок.

За її словами, нині модель фінансування цього проекту обговорюють із держрегулятором і Міністерством цифрової інформації.

«Ми шукаємо наразі модель, у який спосіб потрібно проінвестувати в залізницю. Не може тут навантаження бути тільки на мобільних операторів», – заявила Устинова.

У свою чергу віце-прем'єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що це питання – у фокусі очолюваного ним відомства.

«У нас завдання, щоб до середини грудня вже був чіткий план і щодо доріг, і щодо «Укрзалізниці», – наголосив він.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації спільно з операторами мобільного зв'язку «Київстаром», «Vodafone Україна» і lifecell у 2021 році планують зосередитися на покритті швидкісним мобільним інтернетом насамперед доріг.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»