• Посилання скопійовано

З 2021 року в Україні зросли тарифи на тепло

Середньозважений тариф для постачання тепла населенню для 23 ТЕЦ і когенераційних установок після підвищення сягнув 1121,71 грн за Гкал

З 2021 року в Україні зросли тарифи на тепло

Економічна правда розповідає, що національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік.

Про це йдеться у документах НКРЕКП.

Середньозважений тариф для постачання тепла населенню для 23 ТЕЦ і когенераційних установок після підвищення сягнув 1121,71 грн за Гкал.

Нацкомісія обґрунтувала необхідність підвищення тарифів на теплову енергію в 2021 році істотним зниженням обсягів виробництва теплової енергії, підвищенням фонду заробітної плати для ліцензіатів, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу.

Найменше підвищили тариф для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше – для ТОВ «Євро-реконструкція» (на 49,7%). «Євро-реконструкція» надає послуги теплопостачання для 300 тисяч мешканців Дарницького та Дніпровського районів у Києві.

Серед компаній, яким суттєво підвищили тарифи для населення, – Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ (ТОВ «Нафтогаз Тепло», на 37,1% і 34,1%), Білоцерківська ТЕЦ (33,2%), ТОВ «Сумитеплоенерго» (на 25%), Чернігівська ТЕЦ (ТОВ «ТехНова», на 24,1%), а також дві когенераційні установки КП «Міськтепловодоенергія» (на 33,5%) і КП «Хмельницьктеплокомуненерго» (на 29,3%).

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»