• Посилання скопійовано

Степанов виступає за продовження локдауну після 24 січня

Максим Степанов виступив за продовження локдауну в країні після 24 січня. Він упевнений, що для цього є підстави

Степанов виступає за продовження локдауну після 24 січня

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов виступив за продовження лоудауну в країні після 24 січня. Він упевнений, що для цього є підстави.

Про це він сказав в ефірі каналу 24. Розповідає РБК-Україна.

"Я наполягаю на тому. Я, мої радники, провідні епідеміологи нашої країни (наполягаємо - ред.) щодо продовження цього карантину", - заявив він.

За словами міністра, він виступає за продовження локдауну в Україні з кількох причин: у першу чергу через новорічні свята, що супроводжувалися масовими святкуваннями і поїздками до родичів.

"По-перше, у нас були січневі свята, що супроводжувалися масовими святкуваннями, переміщенням людей, коли їздили до родичів. Все це потенційно дуже вплине на зростання числа хворих COVID-19. По-друге, у нас є щорічне сезонне зростання хворих на грип, яке починається саме в січні і дуже важливо на цьому піку хвороби збити", - заявив він.

Також Степанов назвав метою введення локдауну в Україні обмеження контактів між громадянами і зниження тиску на систему охорони здоров'я перед спалахом грипу.

Нагадаємо, в Україні з 8 по 24 січня діє жорсткий карантин.

***

Читайте також: З 8 по 24 січня – локдаун по всій Україні: що і як працюватиме?

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»