• Посилання скопійовано

Реформування системи державних соцстандартів та пенсій має відбуватися системно, – Мінфін

Мінфін чекає на комплексне бачення від Мінсоцполітики щодо необхідності процедурного підходу до реформування системи державних соціальних стандартів та пенсійних виплат

Реформування системи державних соцстандартів та пенсій має відбуватися системно, – Мінфін

Реформування системи державних соціальних стандартів та пенсійних виплат, а також питання узгодження прожиткового мінімуму в Україні має відбуватись системно.

Про це наголосив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев під час робочої зустрічі із представниками Міністерства соціальної політики України щодо проблемних питань реалізації проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору)» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення пенсійного законодавства».

«Нам потрібне комплексне бачення від Мінсоцполітики щодо необхідності процедурного підходу до реформування системи державних соціальних стандартів та пенсійних виплат. Окрім того, очікуємо пропозиції щодо інших механізмів їх удосконалення», – заявив Роман Єрмоличев.

Під час зустрічі, зокрема, обговорювалися питання удосконалення методології розрахунків прожиткового мінімуму та пенсійного законодавства в Україні, а також фінансово-економічні аспекти їх впровадження.

Діалог найближчим часом буде продовжено після отримання Мінфіном від Мінсоцполітики необхідних фінансово-економічних розрахунків щодо обсягу видатків державного бюджету, необхідних для виконання зазначених вище проектів законів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»