• Посилання скопійовано

Українцям обіцяють, що гроші з накопичувальних пенсійних фондів можна буде забрати достроково

Кошти, які будуть накопичені на особистих рахунках громадян в недержавних пенсійних фондах, можна буде зняти до виходу на пенсію

Українцям обіцяють, що гроші з накопичувальних пенсійних фондів можна буде забрати достроково

УНІАН розповідає, що доходи громадян, які ті отримають в накопичувальних пенсійних фондах в рамках пенсійної системи другого рівня в Україні, не будуть обкладатися податками.

Про це повідомили в прес-службі Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Як зазначили в прес-службі, держава намагається завчасно забезпечити старість майбутніх пенсіонерів, у тому числі за допомогою податкових стимулів щодо тих доходів, з яких потім буде виплачуватися друга пенсія. Це не потрапить в оподатковувану суму, і з цього також не будуть в майбутньому стягуватися податки. 

У прес-службі зазначили, що ті кошти, які будуть накопичені на особистих рахунках громадян у недержавних пенсійних фондах, на відміну від державної пенсії першого рівня, є власністю громадян, і вони в особливих випадках, наприклад, проблем зі здоров'ям або інших ексцесів, можуть розпоряджатися ними й до виходу на пенсію.

 

Що цьому передувало

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів планує у 2021 році почати впровадження накопичувальної пенсійної системи.

6 жовтня 2020 року Мінсоцполітики з посиланням на міністра Марину Лазебну заявило про те, що підтримує законопроект про накопичувальні пенсії.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»