• Посилання скопійовано

Уряд заборонив пасажирські перевезення в «червоній» зоні карантину

Уряд встановив обмеження для роботи громадського транспорту в областях із «червоною» зоною адаптивного карантину

Уряд заборонив пасажирські перевезення в «червоній» зоні карантину

«РБК-Україна» розповідає, що Кабінет Міністрів запровадив обмеження для роботи громадського транспорту в областях із «червоною» зоною адаптивного карантину.

Постанова була прийнята на засіданні уряду 24 лютого.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, що ухвалений документ вносить зміни до постанови від 09.12.2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відтак, в регіонах із «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки встановляється заборона на регулярні та нерегулярні автомобільні та залізничні пасажирські перевезення, а також на роботу міського електротранспорту та метрополітену.

Міністр уточнив, що заборона не діятиме на транзитні пасажирські перевезення та перевезення на легкових автомобілях, де не більше 5 людей з урахуванням водія та без урахування осіб віком до 14 років.

Також рух персонального транспорту не підпадає під обмеження.

При цьому перевезення службовим транспортом буде дозволено в разі забезпечення всіх пасажирів засобами індивідуального захисту та виключно за маршрутом, про який поліція має бути поінформована за два дні до виконання рейсу.

Спецрейси залізничного транспорту у приміському сполученні дозволяється виконувати відповідно до рішень обласних державних адміністрацій за погодженням Мінінфраструктури та МОЗ.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що постанова, прийнята з доопрацюванням в одноденний термін та з урахуванням можливих зауважень інших міністрів, набуде чинності за 7 днів після ухвалення.

«Ми, навіть підтримавши сьогодні ці зміни, в будь-якому випадку маємо час на їх опрацювання, а також врахування зауважень народних депутатів, а також наших колег. Я буду пропонувати під час доопрацювання з вашої пропозиції пункт про регулярні та нерегулярні авіаційні пасажирські перевезення прибрати, залишити лише зміни до пункту 11», – сказав Степанов.

***

Читайте також: З 24 лютого діятиме новий адаптивний карантин Увага! МОЗ поділив Україну на карантинні зони

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»