• Посилання скопійовано

УВАГА! З 5 квітня в Києві запроваджують повний локдаун (як мінімум, до 16 квітня)

Через важку ситуацію з коронавірусом локдаун в Києві посилять з 5 квітня. З цієї дати закриють садки та школи. Весь громадський транспорт (і наземний, і метро) працюватиме за спеціальними перепустками

УВАГА! З 5 квітня в Києві запроваджують повний локдаун (як мінімум, до 16 квітня)

У зв'язку зі зростанням захворюванності та смерності від коронавірусу Київ з 5 квітня запроваджує суворіші обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в етері телеканалу «Україна-24», - повідомляють у Київській міській раді.

«Останніми днями у столиці більше тисячі хворих щодоби. По 35-40 хворих помирають щодня. Понад 700 людей кожної доби госпіталізують. Це і з підтвердженим коронавірусом, і з підозрою на нього, і з пневмоніями. І ось тільки останню годину отримую інформацію з лікарень – які черги зі швидких стоять, що привезли хворих. Інформація по транспорту – що він переповнений і люди не чують закликів берегтися. Тобто тенденції до поліпшення ситуації в нас зараз немає. А от до погіршення і колапсу медицини є! Тому Київ таки запровадить більш суворі обмеження. В нас немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня!», - пояснює таке рішення мер столиці.

 

Які додаткові обмеження вводяться?

Зі слів В. Кличка, з понеділка, 5 квітня:

  • столиця закриває всі школи і дитячі садочки;
  • весь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Також мер наголосив, що керівники установ, підприємств, закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу. Або, кому можливо, надати відпустки.

Продуктові ярмарки припиняють роботу з 1 квітня. Про це також тут.

Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на виніс чи доставку. Як, власне, повинні працювати з 20 березня.

Усі ці обмеження будуть деталізовані окремим документом. І діятимуть вони, як мінімум, до 16 квітня.

«Сподіваюся, це допоможе нам збити хвилю стрімкого розповсюдження вірусу. І не допустити трагічних наслідків», - наголосив мер Києва, та закликав правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами.

Віталій Кличко також підкреслив, що ситуація у столичних лікарнях сьогодні вкрай складна. Місто продовжує розгортати додаткові ліжка. Тільки останніми тижнями підготували додаткових 1 100 ліжок. Загалом їх у медзакладах столиці вже майже 6 170.

«Ми запровадили обмеження. Але бачимо, що ситуація не поліпшується. Медична система захлинається. В нас багато хворіє і медиків. А пацієнтам хтось має допомагати?! Лікарі і медсестри по дві доби не виходять з відділень. Вони вже валяться з ніг. Тому, я сподіваюся, кияни нарешті зрозуміють, що не можна ігнорувати правила і робити вигляд, що вірусу немає. Зрозуміють, що доведеться потерпіти, аби потім скоріше повернутися до нормального життя! Адже ми намагаємося врятувати вас! Зрозумійте це, будь ласка!» - звернувся Віталій Кличко до киян.

 

Хто зможе отримати спецперепустки

За словами Поворозника, інформує РБК спецперепустки отримають працівники критичної інфраструктури Києва.

«Ці спецпропуски можуть отримати працівники критичної інфраструктури міста. Йдеться про держструктури, сфери медицини, соціального забезпечення, житлово-комунальної інфраструктури, приватні підприємства, які зараз працюють та забезпечують життєдіяльність міста, наприклад, продовольчі магазини», - повідомив він.

З'явився текст протоколу рішення комісії ТЕБ НС. Його можна передивитися тут.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Київська міська рада

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»