• Посилання скопійовано

Якщо регіон вийшов з «червоної зони»: чи буде допомога 8000 грн?

Як повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу, регіони, які в лютому-березні увійшли в «червоні зони», але сьогодні вони звідти вийшли, також мають право на отримання допомоги

Якщо регіон вийшов з «червоної зони»: чи буде допомога 8000 грн?

«РБК-Україна» розповідає, що фізичні особи – підприємці (ФОПи) і наймані працівники з регіонів, які вже вийшли з «червоної зони», також зможуть отримати за 8 тисяч гривень компенсації за карантин. Гроші можна буде отримати один раз у 2021 році.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу, який транслювався в Youtube.

«Законодавство визначає, що право на отримання відповідної допомоги мають громадяни, які проживають або здійснюють діяльність регіонах, у яких були або є введені карантинні обмеження "червоної зони" саме державною комісією», – сказав він.

Як зазначив Музиченко, тому регіони, які в лютому-березні увійшли в «червоні зони», але сьогодні вони звідти вийшли, «також мають право на отримання допомоги».

За його словами, в цих регіонах строк виплат такий же, як і в тих областях, які зараз перебувають у «червоних зонах».

Нагадаємо, Кабінет міністрів 7 квітня прийняв постанову про порядок виплат фізичним особам – підприємцям (ФОПам) і найманим працівникам за 8 тисяч гривень. Гроші отримають тільки в «червоній» зоні працівники підприємств, основний вид діяльності увійшов у список.

Інструкція щодо подачі заявки опублікована на порталі «Дія». Подача заявки займе близько 5 хвилин. Кінцевий термін подачі заяви: 30 днів з дня введення «червоного» рівня в регіоні.

Увага! На Youtube-каналі «Дія» доступна відеоінструкція про те, як подавати заяву. Станом на 20.04.2021 р. про це розповідають три відео: відео 1відео 2відео 3.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»