• Посилання скопійовано

На виплату весняної карантинної допомоги вже спрямовані кошти

На виплату весняної карантинної допомоги з Державного бюджету було спрямовано 1,4 млрд гривень

На виплату весняної карантинної допомоги вже спрямовані кошти

Міністерство фінансів України повідомляє, що з 19 квітня 2021 року розпочався прийом заявок на отримання 8 тисяч одноразової матеріальної допомоги від держави. Підприємці та наймані працівники, діяльність яких була призупинена на час перебування області в «червоній» зоні, зможуть оформити заяву на отримання грошової допомоги. Для цього необхідно зареєструватись через додаток або єдиний портал державних послуг «Дія».

Після заповнення заяви та перевірки її у реєстрах Пенсійного Фонду України підприємці та наймані працівники отримають матеріальну допомогу на свій особистий рахунок. Загалом очікується, що послугою скористаються 175 тис. громадян.

На виплату цієї допомоги у поточному році з Державного бюджету було спрямовано 1,4 млрд гривень.

 

Довідково:

Нагадаємо, що в Україні наприкінці березня Верховна Рада України повернула «карантинні» 8 тисяч гривень, схваливши відповідний закон.

Кабінет Міністрів України оприлюднив список видів економічної діяльності, згідно з яким підприємці та наймані працівники в «червоних» зонах карантину можуть претендувати на отримання такої грошової допомоги.

***

На Youtube-каналі «Дія» доступна відеоінструкція про те, як подавати заяву. Станом на 20.04.2021 р. про це розповідають три відео: відео 1; відео 2; відео 3.

Читайте також: Якщо регіон вийшов з «червоної зони»: чи буде допомога 8000 грн?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»