• Посилання скопійовано

Уряд затвердив порядок надання допомоги малозабезпеченими сім’ям

КМУ запровадив механізм допомоги непрацюючим працездатним особам з-поміж членів малозабезпечених сімей

Уряд затвердив порядок надання допомоги малозабезпеченими сім’ям

Кабінет Міністрів запровадив механізм допомоги непрацюючим працездатним особам з-поміж членів малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення ухвалено урядом без обговорення на засіданні в середу, 21 квітня.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, документ передбачає затвердження Порядку надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, її розмір та умови повернення.

Зазначається, що головним механізмом стимулювання громадян до повернення на ринок праці є надання безвідсоткової поворотної одноразової допомоги. Така фінансова допомога надаватиметься непрацюючим працездатним особам з числа членів малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

У пояснювальній записці також вказується, що реалізація акта в частині виплати одноразової безвідсоткової поворотної допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпечених сімей проводитиметься завдяки коштам відповідної бюджетної програми («Заходи сприяння економічній самостійності малозабезпеченої сім’ї»), передбачених Міністерству соціальної політики у Державному бюджеті України на 2022 рік.

Ухвалена постанова набуває чинності з 1 січня 2022 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»