• Посилання скопійовано

Якою буде компенсація за наслідки ускладнень від вакцинації проти COVID-19: постанова КМУ

Компенсацію за шкоду після вакцинації будуть виплачувати, якщо буде встановлена інвалідність або летальний випадок

Якою буде компенсація за наслідки ускладнень від вакцинації проти COVID-19: постанова КМУ

23 квітня 2021 року набрала чинності постанова КМ від 31.03.2021 р. № 371, якою затверджено:

Додатково постановою визначено, що у разі встановлення особі групи інвалідності, пов’язаної із ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, виплата проводиться разово у таких розмірах:

  • 400-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році - 908 000 грн), — для осіб з інвалідністю I групи;
  • 350-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році - 794 500 грн), — для осіб з інвалідністю II групи;
  • 300-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році - 681 000 грн) — для осіб з інвалідністю III групи;

У разі смерті особи, що настала внаслідок вакцинації від COVID-19, членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого проводиться виплата згідно з цією постановою в 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році 1 702 500 грн).

У разі отримання виплати на компенсацію шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19, вакцинами або іншими медичними імунобіологічними препаратами для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) за процедурою Всесвітньої організації охорони здоров’я в рамках глобальної ініціативи "COVAX", виплати державної компенсації, передбачені цією постановою, не здійснюються.

Надання медичної допомоги особам внаслідок виникнення ускладнень після вакцинації буде проводитися за рахунок коштів, передбачених програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, або інших джерел, не заборонених законодавством.

Причинний зв’язок інвалідності осіб з ускладненнями, що виникли після вакцинації від COVID-19, встановлюватиметься на підставі протоколу розслідування, що надається групою оперативного реагування на несприятливі події після імунізації, за формою, затвердженою МОЗ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»