• Посилання скопійовано

Прописка в онлайн режимі запрацює для всіх українців

5 травня у Верховній Раді був зареєстрований революційний законопроєкт, мета якого – зробити прописку декларативною

Прописка в онлайн режимі запрацює для всіх українців

У Telegram-каналі Мінцифри, зазначається, що 5 травня у Верховній Раді був зареєстрований революційний законопроєкт, мета якого – зробити прописку декларативною.

Після ухвалення законопроєкту послуга стане доступною незалежно від того, який тип паспорту ви маєте, – паспорт-книжечку або ID-картку.

Реєстрація місця проживання – найпопулярніша державна послуга в Україні. Однак інститут прописки, який існує зараз, потребує максимального спрощення.

Мінцифра повідомила, що вони скасують довідку про реєстрацію місця проживання – той аркуш паперу, який були змушені носити із собою власники ID-карт. Крім того, вони приберуть штамп у паспорті про реєстрацію місця проживання, а також відв’яжуть прописку від багатьох життєвих ситуацій, де вона справді не є потрібною.

Завдяки ухваленню законопроєкту можна буде подати заяву про призначення пенсії та її отримання – незалежно від місця роботи чи проживання. Крім того, візит до військкомату під час зміни місця реєстрації не буде необхідним.

У межах експериментального проєкту в Міністерстві запускають послугу з електронної реєстрації місця проживання в Дії за одну добу після Diia Summit у травні.

Законопроєкт розроблено Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Державною міграційною службою України за сприяння Програми EGAP, що фінансується урядом Швейцарії та реалізується Фондом Східна Європа, і SURGe за підтримки уряду Канади.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»