• Посилання скопійовано

Київський громадський транспорт може різко подорожчати

Київський метрополітен і Київпастранс хочуть підняти вартість проїзду до 21 та 25 грн відповідно

Київський громадський транспорт може різко подорожчати

Бухгалтер.ua розповідає, що комунальні підприємства «Київський метрополітен» і «Київпастранс» звернулися до Київської міської ради та міського голови зі спільною вимогою підняти розмір плати за проїзд громадським транспортом столиці або виділити додаткові кошти із бюджету міста для підтримки підприємств.

Так, Київський метрополітен повідомляє, що у 2020 році пасажиропотік у метро скоротився удвічі у порівнянні з 2019 роком, за 4 місяці цього року метрополітен перевіз всього 85,2 млн пасажирів. «Ми бачимо два можливих шляхи розв'язання цієї ситуації: підтримка метрополітену коштами міського бюджету, на що мінімально необхідно 1 млрд 514 млн гривень, або перегляд існуючого тарифу на перевезення пасажирів», – заявляють на підприємстві. За їх розрахунками у 2021 році економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів у метро становить 21,05 грн.

Своєю чергою, у «Київпастрансі» обурюються, що через карантинні обмеження пасажиропотік у наземному транспорті скоротився на 39%, що призвело до зменшення доходів. Водночас зросли тарифи на електроенергію для підприємства, вартість води, мінімальна заробітна плата, вартість запасних частин, матеріалів та комплектуючих частин. Там стверджують, що економічно обґрунтовані тарифи на 2021 рік такі: 25,18 грн – на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) та 78,90 грн – на проїзд міською електричкою.

Також комунальники обурюються через відставання середньої зарплати своїх працівників від середньої зарплати у Києві.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»