• Посилання скопійовано

ПФУ вичерпав свій бюджет на виплати карантинних допомог

Станом на 6 травня заявки на компенсацію за карантин подали 320 тисяч українців. Але отримали допомогу тільки 175 тис. фізосіб, для інших – коштів вже немає

ПФУ вичерпав свій бюджет на виплати карантинних допомог

«РБК-Україна» розповідає, що станом на 20 травня 2021 року для виплати по 8 тисяч гривень фізичним особам-підприємцям (ФОПам) і найманим працівникам у «червоних» зонах спрямовано 1,4 млрд гривень. Гроші отримали 175 тисяч осіб.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Таким, чином виплати компенсації за карантин отримали близько половини з тих, хто вже подав заявки.

Заявки на отримання 8 тисяч гривень компенсації почали приймати 19 квітня. Станом на 6 травня заявки на компенсацію за карантин подали 320 тисяч українців.

Якщо регіон було віднесено до «червоної» зони протягом лютого-березня, необхідно було звернутися за грошима через портал або застосунок «Дія» до 19 травня.

У бюджеті Пенсійного фонду України на виплати по 8 тисяч гривень фізичним особам-підприємцям (ФОПам) та найманим працівникам у «червоних» зонах передбачено 1,4 млрд гривень. ПФУ отримує кошти для виплат від Мінсоцполітики.

У прес-службі Мінекономіки повідомили, що фізичні особи – підприємці (ФОПи) та наймані працівники з «червоних зон» зможуть отримати по 8 тисяч протягом десяти днів після заповнення заявки. Усі дані повинні бути заповнені правильно.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»